27 kwietnia 2017

Na pierwszym miejscu podium!

Nasz Mistrz Cukiernictwa Mariusz Buritta okazał się najlepszy na prestiżowym konkursie kulinarnym.

25-26 kwietnia w Expo Mazury w Ostródzie odbył się prestiżowy konkurs kulinarny dla profesjonalistów i uczniów szkół gastronomicznych. W konkursie dla profesjonalistów wystartowało 14 uczestników z hoteli, restauracji oraz cukierni. Uczestnicy mieli za zadanie wykonać 12 kreatywnych deserów lodowych, przy użyciu lodów udostępnionych przez organizatora konkursu. Na ich przygotowanie mieli zaledwie 60 min.

W czołówce konkursu znaleźli się:
I miejsce Mariusz Buritta (Cukiernia Sowa Sp. J.)
II miejsce Marek Bieńkowski (Airport Hotel Okęcie Warszawa)
III miejsce Ewa Rządkowska (Czekolada Caffe Warszawa)

Wszystkim laureatom serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.


fot. Piotr Dowejko

Wróć do listy