29 listopada 2013

Puchar Świata Lodziarzy 2014

Polska reprezentacja na Gelato World Cup 2014

Wygrana w Lodziarskich Mistrzostwach Polski na tegorocznych targach Expo Sweet dała laureatom przepustkę do udziału w Pucharze Świata Lodziarzy – Gelato World Cup 2014. Aleksandra Sowa i Mariusz Buritta, o których mowa, 16 stycznia 2014 roku we włoskim Rimini rozpoczną rywalizację na światowym poziomie. Do współpracy zaprosili Macieja Piętę i Michała Doroszkiewicza.

Reprezentacja Polski składa się z pięciu osób, na których spoczywają określone obowiązki, m.in.: Aleksandra Sowa i Michał Doroszkiewicz będą odpowiadać za smak, Maciej Pięta za rzeźbę z lodu, a Mariusz Buritta za eksponat z czekolady. Wszystko pod czujnym okiem trenera Pawła Małeckiego.

Temat mistrzostw, jaki wybrała Polska ekipa, to żywioły. Aktualnie ciężko trenują, ponieważ na miejscu czeka ich nie lada wyzwanie - stworzenie:
•    eksponatu z czekolady,
•    rzeźby z lodu,
•    tortu lodowego,
•    deserów lodowych,
•    miniaturowych lodów czekoladowych,
•    trzech przystawek w połączeniu z lodem gastronomicznym.

Na wykonanie zadań uczestnicy mistrzostw mają 2 dni. Obędzie się również próba zręcznościowa, która ma polegać na przygotowaniu jednego smaku lodów ze składników wybranych przez organizatorów. Z jakich składników uczestnicy przygotują swój smak? Tego dowiedzą się dopiero w dniu konkursu.

Przyszłoroczne targi, na których wystąpią nasi reprezentacji, to jedno z największych cukierniczych spotkań na Świecie. Serdecznie zachęcamy do udziału i oczywiście trzymamy kciuki za Polską ekipę!

Wygrana w Lodziarskich Mistrzostwach Polski na tegorocznych targach Expo Sweet dała laureatom przepustkę do udziału w Pucharze Świata Lodziarzy – Gelato World Cup 2014.

Aleksandra Sowa i Mariusz Buritta, o których mowa, 16 stycznia 2014 roku we włoskim Rimini rozpoczną rywalizację na światowym poziomie. Do współpracy zaprosili Macieja Piętę i Michała Doroszkiewicza.

Reprezentacja Polski składa się z pięciu osób, na których spoczywają określone obowiązki, m.in.: Aleksandra Sowa i Michał Doroszkiewicz będą odpowiadać za smaki, Maciej Pięta za rzeźbę z lodu, a Mariusz Buritta za eksponat z czekolady. Wszystko pod czujnym okiem trenera Pawła Małeckiego.

Temat mistrzostw, jaki wybrała Polska ekipa, to żywioły. Aktualnie ciężko trenują, ponieważ na miejscu czeka ich nie lada wyzwanie, stworzenie:

· eksponatu z czekolady,

· rzeźby z lodu,

· tortu lodowego,

· deserów lodowych,

· miniaturowych lodów czekoladowych,

· trzech przystawek w połączeniu z lodem gastronomicznym.

 

Na wykonanie zadań uczestnicy mistrzostw mają 2 dni. Obędzie się również próba zręcznościowa, która ma polegać na przygotowaniu jednego smaku lodów ze składników wybranych przez organizatorów. Z jakich składników uczestnicy przygotują swój smak? Tego dowiedzą się dopiero w dniu konkursu.

 

Przyszłoroczne targi, na których wystąpią nasi reprezentacji, to jedno z największych cukierniczych spotkań na Świecie. Serdecznie zachęcamy do udziału i oczywiście trzymamy kciuki za Polską ekipę!

Wróć do listy